Frituurpannen en friteuses

Frituurpannen en friteuses

Op zoek naar een goede friteuse en frituurpan? Wij hebben diverse friteuses met variërende inhoud en frituurbenodigdheden. Deze friteuses hebben bijvoorbeeld een RVS ombouw met uitneembaar element en aparte vetbak. Zo kunnen de friteuses eenvoudig schoonmaken.
Filter
Van hoog naar laag sorteren

1 product

per pagina
Tonen als Foto-tabel Lijst
  1. Hendi Friteuse Kitchen Line
    Rating:
    0%
    Vanaf prijs € 122,99 € 101,64
Filter
Van hoog naar laag sorteren

1 product

per pagina
Tonen als Foto-tabel Lijst

Friteuses of frituurpannen?

Friteuses worden vaak ook frituurpannen genoemd. Wij constateren nogal wat verwarring over de diverse naamgevingen voor een friteuse. Met name frituurpan en friteuse worden vaak door elkaar gebruikt. Over het algemeen bedoeld de consument er hetzelfde mee. Als we toch onderscheid moeten maken: een frituurpan is frituurapparatuur waarin je met frituurvet kan frituren, en een friteuse is eigenlijk de overkoepelende term. Ook bij het bakken met hete lucht wordt vaak de term 'friteuse' gebruikt: de heteluchtfriteuse. Als de consument termen als frituurketel of patatpan gebruikt, bedoelt men de traditionele frituurpan.

Wat is een friteuse?

Een reguliere friteuse is een apparaat waarmee frites (of toch patat?) gemaakt kunnen worden door deze in olie of frituurvet te bakken. Een kleine friteuse is een soort kleine fryer.

Wat is een inductie friteuse

Een inductie friteuse is een soort friteuse die werkt op basis van inductie. In plaats van een verwarmingselement dat direct contact maakt met de olie of het voedsel, maakt een inductie friteuse gebruik van elektromagnetische velden om de olie of het voedsel te verwarmen. Dit kan sneller en efficiënter zijn dan traditionele friteuses. Bovendien kan het ook veiliger zijn, omdat er geen open vlammen of hete oppervlakken zijn die kunnen branden

Wat is het verschil tussen airfryer en hetelucht friteuse

Een airfryer is een soort hetelucht friteuse, dus het verschil tussen de twee is niet heel groot. Beide apparaten gebruiken hete lucht om voedsel te bereiden, in plaats van olie, waardoor het gezonder is. Een airfryer kan echter meer doen dan alleen frietjes bakken; het kan bijvoorbeeld ook groenten, vlees en zelfs taarten bakken. Een hetelucht friteuse is meestal wat kleiner en kan alleen frietjes bakken. Het verschil is dus voornamelijk de grootte en functionaliteit van het apparaat.

Thuis frituren met kwalitatieve frituurpannen

Met kwalitatieve frituurpannen frituur je je frikandellen, kroketten, bitterballen en je friet net als bij een snackbar. Er zijn verschillende maten friteuses. Een friteuse van 3 liter wordt veelvuldig voor thuisgebruik aangeschaft. Een frituurpan met een inhoud van 3 liter is namelijk geschikt voor 3 tot 4 personen. Deze friteuses scharen wij onder de kleine frituurpannen terwijl de pan van 6 liter geschikt is voor 7 tot 8 personen. Deze en andere inhouden scharen wij onder de grote frituurpan. Frituur je vaak voor 2 personen? Een kleine frituurpan, mini friteuse is dan hoogstwaarschijnlijk wat je zoekt. Een kleine frituurpan heeft vaak een inhoud van 2 liter en is geschikt voor 1 tot 2 personen.

Patat en snacks tegelijkertijd frituren

Heb je weleens gehoord van een dubbele frituurpan? Met deze dubbele friteuses frituur je je friet en snacks tegelijk. Handig! Met een frituurpan dubbel beschik je ten overzicht van de reguliere friteuse over een extra mandje. Een frituurpan met 2 mandjes heeft als grote voordeel dat je geen olie hoeft te wisselen wanneer je zowel friet als snacks tegelijk wil bakken.