Blog

 1. Hoe fileer ik een platte vis?

  Hoe fileer je een platte vis? Bij het fileren van een platte vis heb je net wat meer vaardigheid nodig dan bij het fileren van een ronde vis. Platvissen zijn een grotere uitdaging, omdat de vissen vaak zo plat zijn dat je al snel dicht op het bot moet snijden. Het is dus belangrijk om te onthouden dat het fileren van een platte vis wel wat oefening en vaardigheid vereist. Het kan in het begin wat moeilijk zijn, maar naarmate je vaker vissen fileert zul je steeds beter worden en meer visvlees behouden. Het is ook aan te raden om goed te letten op de versheid van de vis, zoals beschreven in de tekst, om ervoor te zorgen dat je de beste kwaliteit hebt.

  De juiste fileermes en fileerbak

  Er zijn een aantal stappen om te volgen als je een platte vis wilt fileren. Zorg voordat je begint met fileren eerst voor een goede fileermes
  Lees meer »
 2. Wat zijn fileermessen?

  Fileermessen zijn speciaal ontworpen keukenmessen die worden gebruikt om vlees, vis en andere producten te filleren. Fileermessen zijn kenmerkend door hun lange, dunne bladen en precieze puntige uiteinden. Deze eigenschappen maken de keukenmessen ideaal voor het verwijderen van zenuwen, botten en huid van vlees en vis, zodat alleen het eetbare vlees overblijft.

  Snijden van dunne plakjes vlees of vis

  Fileermessen zijn ook handig voor het snijden van dunne plakjes vlees of vis, zoals tataki of sashimi. Dankzij hun flexibele bladen kunnen ze gemakkelijk langs de natuurlijke vormen van het vlees of de vis glijden, zonder dat het vlees uit elkaar valt of dat er veel resten achterblijven.

  Verschillende soorten fileermessen

  Er zijn verschillende soorten fileermessen op de markt, elk met hun eigen specifieke doelen. Zo zijn er fileermessen met een rechte of gebogen blad, messen met een standaard of offset handvat en messen met een kort of lang blad. Het kiezen van het juiste fileermes hangt af van de persoonlijke voorkeuren van de gebruiker en het soort product dat ze willen filleren.
  Lees meer »
 3. Hoe fileer ik een ronde vis?

  Je vraagt je af hoe je vissen fileert? Het fileren van vis is een kunst die door veel mensen wordt gewaardeerd, maar die niet door iedereen wordt beheerst. Om te beginnen vertellen wij in deze post hoe je een ronde vis fileert.

  Zorg als eerste voor een goede fileerbak

  Leg je ronde vis met de kop naar je toe op een snijplank of op een van onze speciale fileerbakken. Fileerbakken zijn niet bij iedereen bekend. Fileerbakken ook wel haringbakken of haringsnijbakken genoemd, zijn eigenlijk onmisbaar als je fijn je vis wilt fileren. De bakken zijn namelijk essentieel om vis te fileren en afval op te vangen. Het is belangrijk dat de fileerbakken en fileerplakken HACCP proof zijn, wat betekent dat de bakken aan de HACCP-normen (Hazard Analysis and Critical Control Points) voldoen en daarmee geschikt zijn voor gebruik in de voedselverwerking. De fileerplanken die je op Vuur en Frituur
  Lees meer »
 4. Wij gaan binnenkort live

  Vuur en Frituur gaat binnenkort live. Houd de website goed in de gaten!

  Lees meer »